Хокей на трева

Спортен клуб по хокей на трева Фуутура
организира групи за начинаещи момичета и момчета родени след 2000 г.

Тренировките ще се провеждат на игрище с изкуствена трева в квартал Младост 3 в свободни от учебни ангажименти часове.

За повече информация и записване: www.footura.com/ht
info@footura.com ; 0887 883980 – Методиев


Хокей на трева е нов спорт за България, но малко хора знаят, че всъщност този спорт е олимпийски спорт от 

1908 година (с прекъсвания през 1912 и 1924)  и е доста популярен сред много мъже, жени и деца в голям брой страни. Настилката, на която се играе този спорт е изкуствена трева и за да се различава от хокея на лед се нарича хокей на трева

Клуб по Хокей на трева Фуутура бе приет за редовен член на Българската федерация по хокей на трева през месец Юли 2014 г.
До края на годината ние имаме за цел да наберем за клуба:

деца до 12 годишна възраст

момчета и момичета до 14 годишна възраст 

юноши и девойки мл. възраст до 16 годишна възраст 

юноши и девойки ст. възраст до 18 годишна възраст 

Тренировките и домакинските приятелски и официални мачове ще се провеждат на игрище с изкуствена трева в квартал Младост 3. За запитвания и допълнителна информация можете да се свържете с нас на имейл info@footura.com и телефон
0887 883980

Смисълът на играта

Играта е естествения метод за обучение на човек от раждането  до започването  на училище. Чрез играта могат да се придобият умения и компетенции свързани не само със спорта, но и с ежедневния живот. Когато играе, дори и да загуби, занимаващият се  подобрява здравето си, физическото и психическото си състояние, подобрява уменията си в спорта, както и знанията за това какво е нужно, за да победи.

За да стане по – добър всеки човек трябва да се упражнява. В спорта практиката е основата на високото спортно майсторство. Колкото повече практика има един спортист, толкова по – добре се представя в състезанието.  Практиката е свързана и с извършването на множество грешки, но грешките са възможността за забелязване на слабостите и мотивация за премахването им.

Невъзможно е да се научи нещо наистина ценно за един час на ден. Необходими са дълги часове практика, всеотдайност, саможертви и усилия. Когато постигнатия успех е със собствени усилия и дълги часове практика, това носи удовлетворение и еуфория.

Когато играе човек има контрол над себе си и действията си, от които зависят последствията. Играта е творчески акт  и има  множество начини за  постигане на целта. Играта е вълнуваща, тъй като включва в себе си фактор на случайност, несигурност, изненада и непредсказуемост за това какво ще се случи в следващия момент. Всички тези фактори  генерират любопитство, което кара участващия да е по – концентриран, защото не може да остане пасивен, когато действията на терена се променят с всяка секунда.

Хокеят на трева е колективен спорт, който развива социалните умения, взаимодействието и сътрудничеството не само на терена, но и извън него. Въздействието на спорта върху други сфери на живота е голямо и това е още една предпоставка за хората да се занимават със спорт. 

Хокеят на трева е популярен спорт, който е алтернатива на хокея на лед. Чудесно  занимание за подобряване здравето на деца и възрастни.

Спортът  е олимпийска дисциплина от 1908г.  Практикува както от мъже, така и от жени.

Играта се практикува на изкуствена настилка, а отборите се състоят от по 11 играча. Полувремената са по 35 мин. Необходимата екипировка се състои от стик, кори, ръкавица, спортни обувки.

Сдружение Фуутура Ви предлага занимания с тази атрактивна игра, в която техниката, тактиката и емоцията са неразделни. Основна цел на сдружението е предлагането на различни нива от консултации и тренировки за неговите членове в областта на спорта хокей на трева. Това ние ще постигнем чрез специфични програми съобразени с възрастта на занимаващите се и нивото на уменията.

Хокеят на трева развива както физическите така и интелектуалните способности на човек. Множеството ситуации, които се случват на игрището допринасят за това състезателя винаги да е концентриран и в готовност за проява на максимални физически качества.

Сдружение Фуутура Ви кани да се присъедините към нашия клуб по хокей на трева.

Членуването е отворено за всички възрасти и ниво на уменията. Ние Ви каним да посетите някои от нашите занимания и да се запознаете с хокея на трева и да изпробвате уменията си. Дори, ако не сте се занимавали с този спорт преди ние ще отговорим на въпросите Ви и ще Ви дадем възможност да се докоснете до този спорт.

Предлагаме ви:

  • Системни занимания по хокей на трева.

 

  • Развиване на физическите качества (сила, гъвкавост, издръжливост, бързина, ловкост).

 

  • Организиране на мини турнири и състезания.

 

 

 

Какво друго предлага нашата организация:

  • Индивидуални тренировки
  • Спортен Масаж
  • Тренировъчни програми

Кратка история на съвременния хокей.

  • Родината на съвременния хокей на трева е Англия.
  • За рождена дата на хокея на трева се смята 1875 г., когато са създадени първите писани правила.
  • Първи известия за играта в България се появяват в края на 19 век., а първия отбор се формира през 1915 г. ( спортен клуб „Атлетик“).
  • Българската федерация по Хокей на трева е учредена на 6 юни 1991 година.
  • Един от първите колективни спортове включен в Олимпийската програма още през 1908 г. По време на IV Олимпийски игри в Лондон.
  • Отборът на Индия е 8 кратен Олимпийски шампион, като 6 от Олимпийските титли са поредни, в периода 1928 – 1956 г.
  • Аржентинската националка Лусиана Аймар е 7 пъти избирана за най – добра хокеистка в света, като през 2010 г. бе номинирана за най – популярната аржентинска спортистка, изпреварайки по популярност звездата на Барселона Лионел Меси в родината им.
  • Градове , в които се развива хокей на трева: Байкал, Баните, Благоевград, Бяла, Варна, Генерал Тошево, Главница, Добрич, Златоград, Крушари, Кюстендил, Мадан, Неделино, Перник, Плевен, Пловдив, Сандански, Свищов, Смолян, София, Тръстеник, Търговище, Харманли, Червен бряг, Чепинци

Вашият коментар